Haptonomie

Haptonomie - betekenis

Haptonomie is een alternatieve geneeswijze die zich op wetenschappelijke manier bezig houdt met alles dat te maken heeft met direct menselijk, lichamelijk en zintuiglijk contact.

Haptonomie: Doel van de behandeling
Het doel van Haptonomie is om iemand in contact te brengen met zijn of haar gevoel. Veel mensen vinden het moeilijk om uitdrukking te geven aan hun gevoelens. Vaak weet je zelfs niet eens hoe je je gevoel zou moeten verwoorden. Door meer bewustzijn in en acceptatie van gevoel te krijgen, wordt je leven rijker en ben je meer in contact met jezelf.

Haptonomie: De wet van gevoel
Het woord Haptonomie komt uit het Grieks en is samengesteld uit de woorden Hapsis (gevoel) en Nomos (wet). Elk van onze centrale functies (mentaal - emotioneel - fysiek) heeft een eigen soort geheugen. Ons fysieke lichaam heeft een lichaamsgeheugen waarin ontelbare gevoelens en ervaringen liggen opgeslagen.

Haptonomie: De bevrijding van je lichaamsgeheugen
De manier waarop je in communicatie gaat en contact maakt met anderen is gebaseerd op dat onbewuste lichaamsgeheugen. Als deze herinneringen worden geactiveerd worden ze tegelijkertijd bevrijd; je mag weer voelen wat er is. En dat heeft zijn weerslag op alles dat je doet in samenspel met andere mensen.

© Top Mediums

Terug naar Betekenis

App: Gratis Orakels

Haptonomie

Haptonomie: Gevoelens die weer stromen

Topmediums: Kom bij je gevoel