Hoog Sensitief

Hoog Sensitief - betekenis

Hoog Sensitief duidt op een hoge gevoeligheid voor prikkels. Innerlijke en uiterlijke impressies worden intensiever en bewuster ervaren.

Hoog sensitief: Geen afwijking
Hoog sensitief zijn is geen afwijking, maar een andere manier van ervaren. Impulsen en impressies uit de omgeving kunnen makkelijk tot gespannenheid en stress leiden. De prikkels worden ervaren als teveel of te sterk om vanzelf te kunnen worden verwerkt. Harde muziek of harde stemmen en druk verkeer is al snel teveel voor iemand die hoog sensitief is.

Hoog Sensitief: Gevoeligheid op alle gebieden
Iemand die hoog sensitief is, wordt niet alleen sneller overprikkeld door invloeden uit de omgeving. Ook emoties worden sterker en intenser ervaren. Dan gaat het niet alleen om de eigen emoties maar ook om andermans emoties. Een ander gevoelig punt is dat een hoog sensitief persoon het moeilijk vind om fouten te maken of kritiek te krijgen.

Hoog Sensitief: De spirituele implicatie
Terwijl een hoog sensitief mens ook op het gebied van de persoonlijkheid het een en ander heeft te leren, wordt er op spiritueel vlak iets extra's van hem/haar gevraagd. Het betekent namelijk dat er een hogere gave is die wacht op verdere ontwikkeling. Het kunnen voelen van andermans emoties en het uitfilteren van de aanwezige informatie van anderen is een gave maar ook een opgaaf op zich. Veel hoog sensitieven hebben een paranormale gave; soms zonder dat zij zich hiervan bewust zijn.

© Top Mediums

Terug naar Betekenis

App: Gratis Orakels

Hoog Sensitief

Hoog Sensitief; snel overprikkeld

Topmediums: Wij voelen wat er door je heengaat