Hoog Gevoelig

Hoog Gevoelig - betekenis

Hoog gevoelig ben je, als indrukken uit de buitenwereld en innerlijke impressies snel als teveel worden ervaren. Innerlijke en uiterlijke impulsen worden veel gedetailleerder waargenomen.

Hoog Gevoelig: Kwetsbaar in het leven
De meeste mensen die hoog gevoelig zijn, zijn beroepsmatig werkzaam in de kunst of cultuur. Dichters, musici en kunstschilders zijn vaak eenlingen die zich niet ervoor hoeven te excuseren, dat ze zich terugtrekken. Het is inherent aan hun beroep. Hoog sensitieve mensen zijn hard nodig in een maatschappij die vaak teveel ruwheid en verharding kent. In psychische en emotionele zin zijn ze vaak erg kwetsbaar en kan hun gesteldheid leiden tot psychische en emotionele problemen.

Hoog Gevoelig: Onderzoek
Volgens onderzoek van Elaine Aron zijn er twee verschillende groepen hoog gevoeligen. De ene groep bestaat uit mensen die zowel snel geprikkeld als snel verveeld zijn en op zoek zijn naar zoveel mogelijk spanning en sensatie. De andere groep trekt zich liever terug in rust en ontspanning en is liever niet als wel onder de mensen. De laatste groep kenmerkt zich ook door de eigenschap dat ze tevreden zijn met de dingen zoals ze zijn. Leven in de wereld maar de wereld niet laten leven in jezelf, lijkt voor hen een favoriet motto te zijn.

© Top Mediums

Terug naar Betekenis

App: Gratis Orakels

Hoog Gevoelig

Hoog Gevoelig: Leef in de wereld maar laat de wereld niet leven in jou

Topmediums: Hooggevoelig en afgestemd op jou