Identiteit

Identiteit - betekenis

Identiteit is dat wat je onderscheidt van anderen en als specifiek eigen wordt gezien. "Wie ben ik?" is de filosofische vraag die verwijst naar identiteit.

Identiteit: Geleend of Origineel?
Als we onszelf afvragen "Wie ben ik?" kunnen we in als eerste zien dat er eigenschappen zijn die als leuk en uniek worden gezien, maar feitelijk geleend zijn van ouders en omgeving. "Wie ben ik?' is dan ook een vraag die is verbonden aan de zoektocht naar het Echte of Ware Zelf. De vraag is dus niet makkelijk te beantwoorden en dat is ook de bedoeling. De meesten zullen vele levens besteden in het zoeken naar de Ware Identiteit.

Identiteit: Het uiterlijk niveau
Top Mediums onderscheidt twee soorten of niveaus van identiteit. Het eerste niveau is het uiterlijk niveau en is afhankelijk van invloeden uit de buitenwereld. Die invloeden bepalen waar je je mee identificeert. Je normen en waarden die je van huis uit hebt meegekregen bijvoorbeeld, zijn de normen en waarden die je voelt als van jezelf of ziet als "ik". Het doet er in dit geval niet toe of het normen en waarden zijn die juist of niet juist zijn; het gaat erom of ze werkelijk van jou zijn. Je identificeert je met allerlei dingen (zoals bijvoorbeeld een voetbalclub of een artiest) en ervaart dat gevoelsmatig als "dit ben ik". Je Identiteit is hier genestelt in het uiterlijk niveau ofwel het niveau van je persoonlijkheid c.q. karakter.

Identiteit: Het oorspronkelijk niveau
Het oorspronkelijk niveau is het niveau waar je in bent geboren. Je had nog niets geleerd en aangeleerd, maar je talenten, mogelijkheden en erfelijke genen waren al aanwezig. Misschien heb je weleens ervaren dat elke pasgeboren baby een heel eigen "sfeer" in de ruimte zet. Er zijn babies die bijvoorbeeld helderheid uitstralen en er zijn babies die bijvoorbeeld wijsheid uitstralen. Zo is er een veelheid aan heel unieke eigenschappen die later worden ondergesneeuwd door de uiterlijke identiteit. Ook de uiterlijke identiteit is noodakelijk omdat het ons de gereedschappen geeft die we nodig hebben om in de buitenwereld te kunnen leven. De oorspronkelijke identiteit wordt gevonden door een weg van zelfonderzoek en zelfontwikkeling.

© Top Mediums

Terug naar Betekenis

App: Gratis Orakels

Identiteit

Identiteit: Uiterlijke en Oorspronkelijke Identiteit

Topmediums: Vind jouw ware identiteit