Inspiratie

Inspiratie - betekenis

Inspiratie is toegewijd enthousiasme. Het woord spirit is in het woord inspiratie terug te zien. " De Geest krijgen" is een uitdrukking die verwijst naar inspiratie hebben.

Inspiratie: Energiebron voor creativiteit
Er is een speciale energie en bevlogenheid en het gevoel van plezier overheerst in wat je doet. Je bent geïnspireerd! Als je bent geïnspireerd kosten de dingen geen negatieve moeite, integendeel; je krijgt er meer energie van. Wat ook opvalt is, dat je -ondanks dat je weliswaar een doel hebt- in het Hier en Nu aanwezig bent. Eigenlijk is de energie van inspiratie een vorm van voeding. Het vervult je op meerdere gebieden en niveaus. 

Inspiratie: Innerlijke rust
De basisvoorwaarde voor het verkrijgen van inspiratie is een bepaalde mate van ontspanning en innerlijke rust. Je handelingen kunnen actief zijn, maar je voelt jezelf als het ware zitten in het oog van de orkaan. Is inspiratie iets dat toevallig of vanzelf ontstaat? Ja en neen. We kunnen best veel doen om geïnspireerd te raken. Een wandeling in de natuur is bijvoorbeeld een goede manier en andere impressies opdoen als de alledaagse kan erg goed werken als brug naar inspiratie. Natuurlijk verschilt het van mens tot mens. Waar het gaat is dat je ontdekt waar inspiratie door kan worden aangeraakt. Alles dat jou in het Hier en Nu brengt kan als waardevolle brug naar inspiratie dienen.

© Top Mediums

Terug naar Betekenis

App: Gratis Orakels

Inspiratie

Inspiratie

Topmediums: Geïnspireerd door nieuwe mogelijkheden