Koffiedik Kijken

Koffiedik Kijken - betekenis

Koffiedik kijken iseen vorm van waarzeggerij door de symbolen die verschijnen in de drab van het gedronken kopje koffie en ze te duiden en te interpreteren. Het komt oorspronkelijk uit Oost Europese landen (vooral Turkije) en de vaardigheid wordt overgedragen van moeder op dochter.

Koffiedik Kijken: Kun je het ook zelf?
Ja, dat kan. Maar niet zoals een professioneel koffiedik kijker het doet! Toch kun je zelf een heel eind komen. Het gaat als volgt: Je maakt een kopje koffie op Turkse wijze. Dat betekent, dat je verse, zeer fijn gemalen koffie laat meekoken met het water. Daarna kook je het nog eens opnieuw. Vervolgens roer je de koffie en doe je deze ongefilterd in een koffiekopje mét schoteltje. Je drinkt de koffie op tot er een klein laagje drab over is. Dan zet je het kopje ondersteboven op het schoteltje. Na een paar minuutjes draai je het kopje weer om en kun je er in gaan kijken. Je herkent misschien meteen symbolen of figuren. Voel wat de symbolen en tekens voor je betekenen en schrijf op wat er in je opkomt bij het zien en herkennen van de symbolen.

Koffiedik Kijken: Symbolen en hun betekenis.
Er zijn veel symbolen te herkennen in de koffiedrab en er zijn veel variaties van tekens, lijnen, rondingen, druppels enz. Elk teken dat er te zien is zegt iets over degene die de koffie heeft gedronken. Er zijn een paar vaste richtlijnen zoals:

De bodem van het kopje geeft iets aan over het gevoelsleven van degene die de koffie dronk

Zie je een rechte lijn door de drab lopen (een witte lijn dus)? Dit wil zeggen dat er nog een weg te bewandelen is voordat iets kan worden bereikt. Waar het over gaat is afhankelijk van de vraag van degene die antwoord zoekt.

  • Zie je een kruis in het kopje? Dat wil zeggen dat er een oplossing op komst is.
  • Als je getallen herkent in de drab dan kun je kijken in de numerologie wat de betekenis is die erbij hoort.
  • Zie je een ronding of een ring in het kopje? Dit geeft iets aan over het liefdesleven van de persoon in kwestie.
  • Alles op de wand van het kopje zegt iets over de omgeving van de vraagsteller.

LET OP: Misschien denk je dat er niets van waarheid te vinden is, maar je zult merken, dat deze methode echt werkt. Veel succes met het lezen van je koffiedrab!

© Top Mediums

Terug naar Betekenis

App: Gratis Orakels

Koffiedik Kijken

Koffiedik Kijken: Ontdek de duidende kracht van koffie drab.

Topmediums: Duidingen op vele wijzen