Kundalini

Kundalini - betekenis

Kundalini is een slapende kracht in de mens en is gelokaliseerd in het gebied van de stuit (eerste chakra). Kundalini wordt geassocieerd met spirituele zelfontwikkeling en Verlichting.

Kundalini: Wat is het in werkelijkheid?
Het symbool van Kundalini is de slang. Deze kan bewust uit haar slaap worden gehaald waardoor het zogenaamde Kundalini vuur door en langs de ruggengraat omhoog stijgt. Hoewel Kundalini vaak met sexuele energie in verband wordt gebracht, is zij in werkelijkheid overal in aanwezig. Haar kracht is in staat om zowel constructieve als destructieve resultaten voort te brengen. Dat heeft te maken met het feit dat Kundalini de kracht van verbeelding of fantasie is. Als we onszelf bijvoorbeeld onoverwinnelijk achten, dan is het de Kundalini kracht die werkzaam is. Alles dat verbeelding bevat, bevat Kundalini.

Kundalini: Droom versus realiteit
We kunnen Kundalini niet los zien van de spirituele mogelijkheid die de mens is gegeven om zich te ontwikkelen tot een mens die fantasie en illusie heeft overstegen. Dat is een taak die slechts voor weinigen is weggelegd. Het zien van de echte realiteit betekent immers dat een mens helder ziet hoe hij/zij zelf in elkaar zit en hoe de wereld in elkaar zit. Dat zicht is zonder terdege voorbereiding (soms vele levens lang) een schok die is te vergelijken met electrocutie. Het omhoog stijgen van Kundalini is ook te vergelijken met verbranding. Als een bosgebied al is verbrand, dan kan daar geen brand meer woeden. We kunnen dit beeld gebruiken door ons voor te stellen, dat ons menselijk systeem in staat is om "opwarming" wel geleidelijk aan te kunnen maar niet in een keer. Dat is nu eenmaal teveel voor ons lichaam.

Kundalini: Controleerbaar of niet
Kundalini is niet moeilijk op te wekken. Een mens heeft een aantal energetische pompen, waarvan er een in de stuit aanwezig is. Door bepaalde bewegingen in combinatie met een specifieke ademhaling te beoefenen, kan de Kundalini kracht worden "wakker gemaakt" omhoog worden gepompt. De vraag is, of het iets is dat moet worden aanbevolen. Top Mediums is een voorstander van een zachtere weg die geleidelijke opwarming zonder risico's voortbrengt. Het ontwaken van Kundalini als vanzelfsprekend resultaat van voorbreidend werk (meditatie, mindfullnes, zelfontwikkeling) is een veiligere weg dan een snelweg van oncontroleerbare Kundalini beoefeningen.

© Top Mediums

Terug naar Betekenis

App: Gratis Orakels

Kundalini

Kundalini: De kracht van Fantasie

Topmediums: Midden in de Realiteit