Lichttherapie

Licht Therapie - betekenis

Lichttherapie is therapie met nagebootst zonlicht. Door tekort aan licht in je dagelijks leven kunnen klachten ontstaan. Je biologische klok is ontregeld en met lichttherapie wordt het weer in evenwicht gebracht.

Lichttherapie: Voor welke klachten?
Lichttherapie kan worden gedaan om klachten te behandelen of te verminderen en om een verstoord regelmaat beter te reguleren. Als je biologische klok ontregeld is dan kunnen er klachten ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan volgende klachten of situaties:

  • als je een baan hebt waarbij je vaak nachtdienst hebt
  • als je last hebt van een herfst- of winterdepressie
  • als je last hebt van slaapstoornissen
  • als je in een land bent geweest in een andere tijdzone, waardoor je weer in het normale dag- en nachtritme moet komen (jetlag overwinnen)
  • als je last hebt van een burnout

Lichttherapie: Hoe werkt het?
Basis is een normaal dag- en nachtritme, waardoor lichaamsfuncties optimaal functioneren en gemoedstoestand aangenaam is. Het is de bedoeling, dat er een bepaalde tijd van de dag een flinke lichtbron is. Het is een speciale lamp die buitenlicht simuleert. Het moet een lamp zijn met tienduizend lux (lux = de eenheid waarmee verlichtingssterkte wordt uitgedrukt) in combinatie met een bepaalde frequentie (golflengte). Alhoewel een lichttherapie lamp vrij duur is, kan men er een aanschaffen en zelf thuis lichttherapie doen. Vroeger was het een flinke lamp met alleen 10.000 lux maar tegenwoordig worden led lampjes gebruikt die geprogrammeerd zijn op een bepaalde golflengte.

© Top Mediums

Terug naar Betekenis

App: Gratis Orakels

Lichttherapie

Lichttherapie: Een flinke lichtbron zorgt voor een beter leven met beter ritme.

Topmediums: Nieuw Licht op jouw levenspad