Lotus

Lotus - betekenis

De Lotus is een prachtige bloem die groeit in het water. De Lotus wordt al duizenden jaren gebruikt als symbool binnen diverse levensstromingen en Godsdiensten.

Lotus: Het Lotus Effect
Een lotusbloem is een prachtige bloem met bijzondere kenmerken. Eén van de kenmerken is het zelfreinigend vermogen. Je hebt vast wel eens een vijver of meer met Lotusbloemen gezien. Heb je er ooit één gezien die vuil was? Al is er een modderig moerassig gebied, er is nagenoeg nooit een vuile Lotusbloem te zien. De bloemblaadjes zijn water- en vuilafstotend. De term lotuseffect wordt door mensen gebruikt als wordt geleerd om (opnieuw) naar de eigen lichaamswijsheid te luisteren.

Lotus: Andere symbolische betekenissen
De Lotus heeft veel symbolische betekenissen. We zetten enkele betekenissen voor je op een rij:

  • Leven: De Lotusbloem bloeit het hele jaar door. Vandaar deze symbolische betekenis.
  • Verlichting: Het proces van zaadje tot bloem is ingewikkeld en tegelijkertijd prachtig. Het zaadje nestelt zich in het donker vaak in de diepste diepte. De stengels kunnen zich een weg banen naar het licht toe. Soms zelfs meer dan 5 meter lang! Eenmaal in het Licht komt de Lotusbloem tot bloei. De hele weg is de schoonheid onaangetast gebleven.
  • Zuiverheid: door het zelfreinigend vermogen is een Lotus altijd zuiver en puur. Vandaar staat de Lotus symbool voor zuiverheid
  • Verbinding en eenheid: De Lotus verbindt donker (wortel, diep in de grond) en Licht (de bloem). De lotus verbindt aarde, water, vuur (de zon) en lucht.
  • Schoonheid: De lotusbloem is prachtig! Opgebouwd uit vormen van Heilige Geometrie.
  • Innerlijke groei: Ook hier speelt de wijze waarop de Lotusbloem groeit een rol (zie uitleg bij Verlichting).
  • De chakra's: De Lotusbloem wordt gebruikt als symbool voor de chakra's, omdat een chakra zich kan openen en sluiten, net als een lotusbloem. De bloem sluit als het donker is en gaat open als het weer licht is.

Lotus: De lotushouding
De lotushouding is een ontspannen en natuurlijke meditatie houding, waarbij het lichaam wakker blijft en een gezonde houding aanneemt. Deze houding geeft veel mogelijkheden. Alle symbolische betekenissen die hierboven zijn omschreven kunnen worden bereikt door meditaties in lotushouding.

© Top Mediums

Terug naar Betekenis

App: Gratis Orakels

Lotus

Lotus: Een prachtige bloem met veel symbolische betekenissen.

Topmediums: Kom tot volledige bloei!