Manuele Therapie

Manuele Therapie - betekenis

Manuele therapie is een behandelvorm om problemen van het menselijk bewegingsapparaat te analyseren en op te lossen. Bewegingsbeperkingen worden middels manuele manipulatie opgespoord en behandeld.

Manuele therapie: Specialisatie
Manuele therapie is een specialisatie die voortkomt uit de fysiotherapie. Deze specialisatie richt zich op de gewrichten, waarbij de wervelkolom de centrale aandacht heeft. De manipulatie van gewrichten vraagt om bijzondere technieken; technieken die afwijken van de gangbare fysiotherapeutische technieken en andere technieken die op de spieren zijn gericht. Bovendien houdt een manueel therapeut zich ook bezig met lichaamshouding en correctie.

Manuele therapie: Voorgesprek en behandeling
Een manueel therapeut zal eerst inventariseren wat de klachten zijn en waar de klachten zich bevinden. Dat gebeurt in een zogenaamde intake of voorgesprek. Vaak is na een manueel therapeutische behandeling al meteen verbetring te merken. De pijn zal doorgaans na een behandeling al minder zijn en de bewegingsruimte zal groter zijn. Aan manuele therapie is qua leeftijd geen ondergrens of bovengrens verbonden en behandelingen zijn dus geschikt voor elke leeftijd. Manuele therapie wordt bij personen boven 18 jaar door de aanvullende verzekering gedekt.

© Top Mediums

Terug naar Betekenis

App: Gratis Orakels

Manuele Therapie

Manuele Therapie; wetenschappelijke toevoeging aan de fysiotherapie

Topmediums: Lichaam, geest en ziel in harmonie