Meridianen

Meridianen - betekenis

Meridianen zijn energetische banen waar de qi-energie van het lichaam doorheen stroomt. In de oude chinese geneeskunde wordt de doorstroming van deze energie als essentieel voor de levenskracht en gezondheid gezien.

Meridianen: Levenskanalen
Ons lichaam heeft twaalf hoofdkanalen die elk in verbinding staan met onze belangrijkste organen. De stroom die door deze banen loopt heeft twee kenmerkende aspecten die vrouwelijk (Yin) en mannelijk (Yang), negatief en positief of passief en actief worden genoemd. Beide krachten zijn gelijkwaardig en even belangrijk. Het een kan niet zonder het ander. De Yin en Yang energie kan worden gestimuleerd door ze op bepaalde punten aan te prikken. Klachten en ziekte worden gezien als een onbalans tussen Yin en Yang die kan worden hersteld door specifieke versterking van een van beide op zeer bepaalde punten (acupunctuurpunten) van het lichaam.

Meridianen: Wegennet van Levenskracht
Ziekte wordt veroorzaakt door blokkades en/of onbalans in het wegennet waar onze Chi of levenskracht doorheen stroomt. Door blokkades te doorbreken en de energie weer vrij te laten stromen, wordt het lichaam geholpen en de balans hersteld. Onze levenskracht of levensenergie is dezelfde energie als zonne-energie. Die energie nemen we op verschillende manieren tot ons; via de lucht die we inademen, via het voedsel dat we eten en via de impressies die we dagelijks opdoen.

© Top Mediums

Terug naar Betekenis

App: Gratis Orakels

Meridianen

Meridianen: Banen met levensenergie

Topmediums: Nieuwe energie in je leven