Pentagram

Pentagram - betekenis

Een pentagram is een ster met vijf punten en werd oorspronkelijk gebruikt als symbool van macht. Het oeroude symbool is verbonden met de planeet Venus en wordt in de spirituele symboliek geassocieerd met schoonheid en liefde.

Pentagram: De symboliek van de vijf punten
De vijf punten van het pentagram of pentakel, staan voor 5 elementen. De bovenste punt staat voor de geest. De linker en rechterpunt van de ster staan voor lucht en water. De linker en rechterpunten aan de onderkant symboliseren respectievelijk de elementen aarde en vuur. Sinds de oudheid wordt het pentagram al als sieraad gedragen waarmee de drager uitdrukking geeft aan zijn/haar verbondenheid met alles dat bestaat. Tegelijkertijd diende het sieraad als beschermend amulet.

Pentagram: Getallensymboliek
Het getal 5 is het getal van Schepping en Vorm. Daarom komen we de 5 tegen in alle levensvormen. We hebben 5 vingers en tenen bijvoorbeeld en kunnen het patroon terugvinden in bloemen en zeesterren. Onze 5 zintuigen zijn ook een voorbeeld van de universele aanwezigheid van 5. De cirkel is het symbool van eeuwigheid en voortdurende cycli van de schepping.

© Top Mediums

Terug naar Betekenis

App: Gratis Orakels

Pentagram

Pentagram: schittering van liefde

Topmediums: Helpen jou stralen