Persoonlijkheid

Persoonlijkheid - betekenis

Persoonlijkheid is dat wat iemand kenmerkt en wordt ook wel karakter genoemd. De persoonlijkheid is de uiterlijke manifestatie van een mens en omvat de belangrijkste gereedschappen die nodig zijn om in de buitenwereld te leven.

Persoonlijkheid: Onze wereldlijke jas
De persoonlijkheid is een jas die om Essentie heen zit. De persoonlijkheid omvat alles dat is (aan) geleerd en verzameld. Bij de geboorte zijn we een onbeschreven blad, terwijl er tegelijkertijd Essentie eigenschappen zijn te herkennen als talenten en gaven die als zaadjes aanwezig zijn. De persoonlijkheid vormt zich aan de hand van alle impressies, onze opvoeding en ervaringen. In computertermen zouden we het als RAM-geheugen kunnen benoemen.

Persoonlijkheid: Valse Persoonlijkheid
De Valse persoonlijkheid maakt deel uit van de persoonlijkheid en onderscheidt zich ervan door een aantal kenmerken. Het belangrijkste is, dat de Valse Persoonlijkheid leeft in en van fantasie en identificatie (vereenzelviging). Een ander opvallend kenmerk is de aanwezigheid en het gebruik van maskers, onechtheid en pretentie (doen alsof). De Valse Persoonlijkheid is bovendien een bijzonder lui deel van onszelf en is niet in staat om zich moeite te doen voor iets. De Valse Persoonlijkheid is het eerste dat moet worden "aangepakt" in een spiritueel groeiproces. Het enige "tegengif" heet: Zelfherinnering.

Persoonlijkheid: Transformatie door Zelfherinnering
Iedereen die aan de slag wil gaan met zijn/haar persoonlijkheid, moet leren om zichzelf te herinneren. Zelfherinnering is een potentie van de spirituele mens en is alleen door de eigen intentie en moeite te ontwikkelen. In de meeste gevallen is het proces van Zelfherinnering oneindig. Een aantal methodes kunnen leiden tot de ontwikkeling van Zelfherinnering, waaronder passieve en actieve meditaties en speciale oefeningen. Voor een uitgebreide uitleg over Zelfherinnering verwijst Top Mediums naar boeken van G.I. Gurdjieff en Maurice Nicoll. 

© Top Mediums

Terug naar Betekenis

App: Gratis Orakels

Persoonlijkheid

Persoonlijkheid: Wat we laten zien aan de buitenwereld

Topmediums: Van persoonlijkheid naar Essentie