Retraite

Retraite - betekenis

Retraite is een periode van afzondering met als doel (spiritueel) zelfonderzoek. Tijdens retraite kan de meest intieme ontmoeting met jezelf plaatsvinden: Thuiskomen bij jezelf. Retraite geeft o.a. reiniging en groei.

Retraite: Wat houdt het precies in?
Een retraite is een periode van stilte (maar beslist niet van stilstand!) tussen twee fases in je leven. Het kan voorkomen, dat verdriet, pijn, angst, woede of stress zich heeft opgestapeld. Tijdens retraite kan er verwerkt worden. Retraite vindt plaats in afsluiting van de buitenwereld, waarbij je dus ook je mobiele telefoon niet gebruikt om contacten te onderhouden. In de periode van retraite werk je alleen aan jezelf.

Retraite: Wat bereik je ermee?
Door dit spiritueel zelfonderzoek kan er veel binnenin jezelf gebeuren. Er vindt transformatie plaats, die van alles kan bevatten. Er ontstaat meer bewustzijn, je komt thuis bij jezelf, je vindt je innerlijke rust, er vindt reiniging plaats, en innerlijke groei. Retraite is niet zomaar een periode van ontspanning, waarin je boekjes leest en achterover leunt. Tijdens retraite wordt er serieus en hard gewerkt aan jezelf. Een afgezonderde periode waarin ontspanning wél het doel kan zijn heet sabbatical.

© Top Mediums

Terug naar Betekenis

App: Gratis Orakels

Retraite

Retraite: Een reis naar je innerlijke Zelf. Een reis naar Huis!

Topmediums: Thuiskomen bij jezelf