Sabbatical

Sabbatical - betekenis

Een Sabbatical is een periode waarin je afstand neemt van je “normale leven”. Dit kan op veel manieren: door een bezinningsperiode in een Ashram, een wereldreis, vrijwilligerswerk in een ander land etc.

Sabattical: Waarom zou je het doen?
In de meeste gevallen is gebleken, dat een periode veranderen van woon- en werkomgeving erg goed doet. Je leven wordt verrijkt met een (over het algemeen) prachtige ervaring. Er komt meer diepgang in je leven en je kunt bewuster aanwezig zijn. Je leert relativeren, omdat je misschien heel andere leefomstandigheden hebt gezien dan je eigen luxere leefomgeving. Er ontstaat vanzelf innerlijke groei door diepe ervaringen. Een tijdje afstand nemen van je normale leventje kan heel verfrissend en verhelderend zijn. Je kunt daarna op een andere, nieuwe wijze verder met je leven. 

Sabbatical: De valkuilen
In een leven vol stress en spanning kan een mens de behoefte hebben om alles voor een tijd achter zich te laten. Dat kan een oplossing zijn. Maar...... indien problemen de reden zijn van het terugtrekken, worden de lopende problemen vaak niet opgelost. Sabbatical is niet goed om te gebruiken als vlucht middel. Je komt terug en de problemen zijn er nog steeds. Beter is het om dan de tijd en ruimte die je krijgt te gaan gebruiken voor bewuste innerlijke groei, zodat problemen tijdens de sabbatical kunnen worden opgelost.

Tijdens sabbatical is er ruimte voor ontspanning en tot rust komen. Een andere vorm van afzondering is retraite, waarbij je er bewust voor kiest om te werken aan jezelf door middel van spiritueel zelfonderzoek.

© Top Mediums

Terug naar Betekenis

App: Gratis Orakels

Sabbatical

Sabbatical: Helemaal weg van je normale leven.

Topmediums: Problemen oplossen & loslaten