Sektes

Sektes - betekenis

Een Sekte is een afgescheiden groep, vaak wonend in een leefgemeenschap. Meestal met een eigen geloof en een sterke leider. Er kunnen (soms strenge) regels zijn waaraan men zich moet houden als lid van de Sekte.

Sekte: Mag je terug naar "de normale maatschappij"?
In de meeste gevallen is dat zo. Echter kan het ook voorkomen, dat een sektelid helemaal niet weg wil. Ik sprak laatst een jonge vrouw. Ze woonde al heel haar leven in een Sekte. Vanaf haar 13e was ze zich daartegen gaan verzetten. Toen ze 18 was, mocht ze 'eindelijk' weg en ging ze naar een normale Middelbare school. Ze verheugde zich enorm, want ze had voor zichzelf een ideaalbeeld gecreeerd. Wat ze tegenkwam vond ze verschrikkelijk. Respectloosheid en chaos. Haar beschermde wereld stortte ineen.

Hoe ging het verder...?
Ze wilde maar één ding: Terug naar haar veilige woonomgeving en terug naar haar vorige school, waar alleen mensen van binnen de Sekte naartoe mochten. Nu zul je je afvragen of het wel eerlijk is om iemand buiten de maatschappij te laten opgroeien. Toch zou het wel eens kunnen zijn, dat juist zo'n leefgemeenschap een voorbeeld is van de manier waarop we op een respectvolle wijze met elkaar om kunnen gaan. De jonge vrouw uit dit voorbeeld woonde in een gemeenschap, waarbij innerlijke groei, hoger bewustzijn en intuïtieve ontwikkeling belangrijk waren. Er zijn uiteraard ook Sektes met vreemde gewoontes en rituelen, die als zeer onaangenaam kunnen worden beschouwd. Het fijne ervan kun je pas weten zodra je er uit eigen ervaring iets over kunt zeggen.

© Top Mediums

Terug naar Betekenis

App: Gratis Orakels

Sektes

Sekte: Vaak in een een beschermde en afgeschermde leefomgeving

Topmediums: Geloof in Jezelf!