Sjamanisme

Sjamanisme - betekenis

Een Sjamaan is iemand die communiceert met geesten omwille van heling en genezing. Het woord Sjamanisme stamt uit het Toengoezische šaman, hetgeen "hij die weet"betekent.

Sjamanisme: Samenspel tussen mensen en geesten
Een Sjamaan heeft intensieve trainingen gevolgd om kundig te worden in de technieken en paranormale (innerlijke) gereedschappen. Het Sjamanisme is geen religie en kent dus ook geen organisatie waar hij lid van is. Een Sjamaan maakt contact met de wereld der geesten door zichzelf in Trance te brengen. Er zijn nogal wat verschillende vormen van Sjamanisme en het is dan ook een zeer breed te interpreteren specialiteit. Een Sjamaan kan ook kruidenspecialist, healer of medium zijn. 

Sjamanisme: Stevige verbinding met de Aarde
Een Sjamaan is stevig verbonden met alles dat de Aarde geeft. Over het algemeen zijn zij dus ook goed gegrond en geaard in energie en dat is ook nodig als je regelmatig in Trance gaat. De Sjamaan heeft zijn eigen ruimte ingericht die voor hem/haar ook heilig is. In stilte naar de Bron kunnen teruggaan is een basisbehoefte. Net als de Indiaanse medicijnmannen richten Sjamanen uit Zuid-amerika zich op de vier windrichtingen. Bij elk van die windrichtingen hoort een ander dier. Toewijdijding en overgave zijn de belangrijkste eigenschappen voor een Sjamaan.

© Top Mediums

Terug naar Betekenis

App: Gratis Orakels

Sjamanisme

Sjamanisme: Een zijn met de Aarde en Kosmos

Topmediums: Verbonden met Moeder Aarde