Tantra

Tantra - betekenis

Tantra is oorspronkelijk een oude filosofie uit India. Het woord komt uit het Sanskriet: Tan = expansie en tra = bevrijding. Het gaat er om, dat er geen verzet is tegen de Levensenergie die door je lichaam stroomt. Vaak wordt Tantra vertaald als een vorm van seks, maar dat is een misvatting. Het is veel meer!

Tantra: Vertragen & Verstillen
Door bezig te zijn met Tantra kom je tot een veel hoger bewustzijn. De essentie ervan is dat je je niet verzet tegen de aanwezige levensenergie. Er komt meer vitaliteit doordat de Shakti energie wordt wakker gemaakt en kan gaan stromen. Het pad van Tantra is spiritueel. Het kan zorgen voor een veel bewuster leven. Stel je voor, dat je een heerlijke maaltijd aan het eten bent. Je kunt dat doen op verschillende manieren: Snel eten, ondertussen een praatje. Voor je het weet is je heerlijke maaltijd verslonden. Wanneer je er echter bewust de tijd voor neemt en je zintuigen gebruikt om de maaltijd bewust te eten, dan ontstaat er iets binnen in jezelf. Kijk naar de maaltijd en zie hoe mooi die is, ruik eens hoe lekker het eten is, voel in je mond welke vorm je eten heeft, proef bewust voordat je een hapje doorslikt. Je voelt dat er iets begint te stromen. Je bent aanwezig en je wordt bewuster. Dit kun je doen met elke handeling, vooral ook als het gaat om seksualiteit. Wees aanwezig, voel wat er gebeurt, laat elkaar volop genieten, raak elk plekje aan enz. Het is een prachtige ontdekkingstocht die je samen kunt ondernemen!

Tantra: Expansie & Bevrijding
Het is ook mogelijk om Tantra te gebruiken om gevoelens of emoties beter te begrijpen en te transformeren. Ben je bijvoorbeeld heel boos, dan kun je dit een plek gaan geven, verminderen of de gebeurtenis die je boos maakte verwerken. Ga er bewust voor zitten. Voel wat er gebeurt in je lichaam. Een emotie zoals boosheid voel je het beste in je onderbuik. Met je hart kun je er zachtheid aan gaan toevoegen. Als je dit meerdere malen doet en ermee oefent, kun je alles dat er zich binnen in jezelf afspeelt gaan transformeren. Er ontstaat Expansie en Bevrijding. Je voelt dat je leeft en je kunt genieten!

© Top Mediums

Terug naar Betekenis

App: Gratis Orakels

Tantra

Tantra: Samen tot verstilling komen, genieten van het moment, energie laten stromen.

Topmediums: Laat je levensenergie weer stromen