Utopie

Utopie - betekenis

Een utopie is een schijnbaar onbereikbaar wensbeeld dat er nog niet is. Het kenmerk is, dat er een sterk verlangen naar is. “Dé Perfecte Wereld”. Deze ziet er voor iedereen anders uit. Er bestaat dus niet slechts één utopie.

Utopie: Waar komt het vandaan?
Het begrip Utopie is afgeleid uit het Grieks. Er zijn twee afleidingen mogelijk:

  1. Ou-topos = een plaats die niet bestaat
  2. Eu-topos = een samenleving vol geluk

Van het begrip Utopie zijn meerdere betekenissen te vinden. Bij elke betekenis gaat het echter om een niet te bereiken toestand of niet te bereiken wereld. Het is dus eigenlijk een illusie.
Er zijn meerdere boeken geschreven over Utopie, maar de eerste die dat deed was Sir Thomas More in zijn boek “Utopia”.

Utopia in Nederland?
Ja, we hebben het! Het is een tv-programma, dat dagelijks te zien is op SBS6. Er wordt in dit programma gebouwd aan een volledig nieuw bestaan. Utopia is er inmiddels al drie jaar. Vijftien mensen hebben hun vertrouwde leven vaarwel gezegd en samen proberen ze een ideaal bestaan te creëren . Degenen die het hebben gevolgd zijn er inmiddels achter gekomen, dat een "utopie" erg persoonlijk is en niet te bereiken. Dit tv-programma van SBS6 is een mooi voorbeeld van een niet bestaande Utopie.  De meeste bewoners houden het er niet lang vol, dus er is een steeds wisselende groep mensen. Toch is het interessant om het programma te volgen, omdat het in het klein een weerspiegeling is van interactieve contacten, met alle problemen en "gedoe" vandien. Je leert er veel over conflicten en oplossingen!

© Top Mediums

Terug naar Betekenis

App: Gratis Orakels

Utopie

Utopie: Een ideale wereld, zonder problemen, die er prachtig uitziet. Iedereen voelt zich er gelukkig.

Topmediums: Volg jouw wensen en dromen!