Vegetarisch

Vegetarisch - betekenis

Vegetarisch eten betekent eten zonder vlees. Iemand die vegetarisch eet wordt een vegetariër genoemd. Vegetarisch eten kan uit principe zijn (vanwege het dierenwelzijn), maar ook vanwege gezondheidsoverwegingen of milieu.

Vegetarisch eten: Is dat lekker?
Zeker is vegetarisch eten lekker! Tegenwoordig zijn er steeds meer mensen die vegetarisch eten. Ook zijn er mensen die een deel van de week geen vlees eten. Dit wordt flexitariër genoemd. Omdat het zo in opkomst is, is het vegetarisch productaanbod steeds groter. Er is steeds meer variatie voor vegetariërs. In de winkelrekken zie je een overvloed aan vegetarische producten. Het ziet er smakelijk uit en het smaakt voortreffelijk. De meeste producten worden gemaakt van sojabonen, waar veel ijzer en vitamine B in zit. Er zijn echter ook vleesvervangers op basis van melk.

Vegetarisch & veganistisch: Wat is het verschil?
Een veganist eet niet alleen geen vlees, maar ook geen andere dierlijke producten. Dus alles wat melk bevat en alles wat eieren bevat wordt ook niet gegeten. Een veganist gebruikt ook geen materialen die afkomstig zijn van dieren. Dus leren schoenen of andere leren voorwerpen worden niet gebruikt. Een vegetariër daarentegen beperkt zich echter tot het niet eten van vlees- en visproducten. Veganistisch eten is sober, maar kan toch erg lekker zijn!

© Top Mediums

Terug naar Betekenis

App: Gratis Orakels

Vegetarisch

Vegetarisch eten is heel smakelijk en gevarieerd.

Topmediums: Hulp bij elk probleem