Zintuigen

Zintuigen - betekenis

Elk mens heeft zintuigen. Met onze zintuigen kunnen we de omgeving waarnemen. De vijf meest bekende zintuigen zijn het oor, de ogen, de huid, de mond (tong) en de neus. Daarnaast is er ook een zesde zintuig: Je intuïtie.

Zintuigen: Wat kun je ermee?
Met de zintuigen kunnen we waarnemen en/of iets doen. (Oren: horen, Ogen: zien, Tong: proeven, Neus: ruiken, Huid: voelen, Intuïtie: signalen opvangen). Door onze zintuigen bewust te gebruiken, kunnen we goed observeren. Onze zintuigen hebben ook een beschermende functie. We kunnen gevaar waarnemen. Als je niet bewust aanwezig bent, dan hoor je het bijvoorbeeld niet als je naam wordt geroepen. De zintuigen zijn belangrijk bij cognitieve gedragstherapie en bij neuro feedback.

Zesde Zintuig: Waarvoor dient het?
Het zesde zintuig kun je niet lichamelijk aanwijzen. Het is je intuïtie, waarmee je kunt voorvoelen en aanvoelen. Het zesde zintuig kun je ontwikkelen, maar er zijn ook mensen die van zichzelf een krachtige intuïtie hebben. Zoals bijvoorbeeld de mensen waarmee je kunt spreken bij Top Mediums. Als je meer wilt weten hierover kun je eens kijken op onze pagina zesde zintuig.

© Top Mediums

Terug naar Betekenis

Gratis Orakels App

Zintuigen

Op deze afbeelding zie je vier van de Zintuigen: oor, oog, tong en neus.

Topmediums: een goed ontwikkeld zesde zintuig